Νέα συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με «κουαρτέτο» την Κυριακή-FAS: Πιθανή συμφωνία έως 14/8

Μετά την εξάωρη συνάντηση του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης θα έχουν νέα συνάντηση το μεσημέρι της Κυριακής με τους εκπροσώπους των 4 θεσμών, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαπραγμάτευση και η επίτευξη τελικής συμφωνίας, μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Tην ίδια στιγμή και η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, βλέπει ως πιθανή μια συμφωνία έως τις 14 Αυγούστου, χαρακτηρίζοντας εξαιρετική τη συνεργασία των Ελλήνων με τους δανειστές.

Και η συνάντηση της Κυριακής θα γίνει στο χώρο διαμονής των θεσμών, το ξενοδοχείο Χίλτον. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξετασθούν κυρίως τα σημεία απόκλισης που παραμένουν, ώστε το τελικό κείμενο να είναι έτοιμο έως την ερχόμενη Τρίτη.

Το κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την συμφωνία και μάλιστα επί κειμένου που δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες δεσμεύσεων και υποχρεώσεων για την ελληνική πλευρά, είναι θετικό. Ολοι δείχνουν να επείγονται έχοντας θέσει ως στόχο την όσο το δυνατόν πιο σύντομη έγκριση της συμφωνίας,  ώστε να εκταμιευθεί κανονικά η πρώτη δόση προς την Ελλάδα.

FAS: Συμφωνία ίσως έως τις 14 Αυγούστου

Η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενδέχεται να συναφθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή 14 Αυγούστου, αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο επικαλείται πηγές της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χθες Σάββατο η ελληνική πλευρά είχε «μία εξαιρετική συνεργασία» με τους δανειστές της.

Κατά την FAS, η συζήτηση επί των προτάσεων για ένα τρίτο πακέτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια να σταλεί για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έπειτα, την Παρασκευή, το πακέτο βοήθειας πιθανώς να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here