Νέα συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με «κουαρτέτο» για συμφωνία εντός 48 ωρών

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(K. MΠΑΛΤΑΣ)

Σε πλήρη κινητικότητα είναι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, με στόχο την άμεση, εντός των επομένων 48 ωρών, κατ αρχήν συμφωνίας.

Το κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ευνοεί την άμεση επίτευξη συμφωνίας και μάλιστα επί κειμένου που δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες δεσμεύσεων και υποχρεώσεων για την ελληνική πλευρά. Είναι φανερό ότι όλοι επείγονται πλέον, να υπάρξει και να εγκριθεί η δανειακή συμφωνία το αργότερο έως τις 18 Αυγούστου, ώστε να εκταμιευθεί κανονικά η πρώτη δόση προς την Ελλάδα.

Ετσι, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, το απόγευμα του Σαββάτου, οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης θα  συναντηθούν με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Η συνάντηση θα γίνει στις 18:00 στο χώρο διαμονής των θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθούν τα σημεία σύγκλισης αλλά και απόκλισης, ώστε το τελικό κείμενο να είναι έτοιμο έως την ερχόμενη Τρίτη.

Η  συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, συνεχιζόταν έως και μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, το κλίμα στις συνομιλίες είναι καλό, ενώ η συνάντηση των δύο πλευρών θα συνεχισθεί και την Κυριακή, γεγονός που αποδεικνύει τη βούληση για επίτευξη συμφωνίας όσο το δυνατόν συντομότερα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here