Νέα σημαντική διάκριση του ΕΚΠΑ σε διεθνή κατάταξη Πανεπιστημίων

Σχεδόν 100 θέσεις υψηλότερα ανέβηκε το Πανεπιστήμιο Αθηνών στη φετινή κατάταξη «Times Higher Education World University Rankings» , σφαρφαλώνοντας στις θέσεις 401-500, από τις θέσεις 501-600 που ήταν μέχρι πρότινος.

Η εικόνα αυτή προκύπτει σύμφωνα με τα αποτελέσματα  που δημοσιεύτηκαν χθες από τον Οργανισμό Times Higher Education του Elsevier, της παγκόσμιας κατάταξης Times Higher Education World University Rankings για το έτος 2020 -2021.

Πιο συγκεκριμένα το ΕΚΠΑ καταλαμβάνει τη 2η θέση μεταξύ των δέκα ελληνικών Πανεπιστημίων , με το Πανεπιστήμιο Κρήτης να βρίσκεται στην 1η θέση και στις θέσεις 351-400 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο βρίσκεται στις θέσεις 801-100 και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Πατρών στις θέσεις 1000+.

Από τα στοιχεία της αξιολόγησης προκύπτει ότι  την  περίοδο 2020-2021 το ΕΚΠΑ για πρώτη  φορά βελτιώνει την βαθμολογία του σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και στις πέντε κατηγορίες αξιολόγησης γεγονός που πρώτη φορά επιτυγχάνει ελληνικό πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα την αξιολόγηση της κατάταξης το ΕΚΠΑ βρίσκεται στο 25% των καλύτερων Πανεπιστημίων παγκοσμίως στην απήχηση και επίδραση του ερευνητικού του έργου ενώ συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων στους δείκτες που αφορούν τη διεθνή παρουσία και τη χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here