Νέα πρόκληση τουρκικού ΥΠΕΞ-Αντιστρέφει την πραγματικότητα με επίθεση κατά Παυλόπουλου: Τον καλεί να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά της Τουρκίας!

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI/ Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Να αντιστρέψει την αλήθεια και την πραγματικότητα των διαρκών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας, επιχειρεί η Τουρκία, εξαπολύοντας επίθεση στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί ότι απειλεί τα ..σύνορα της!

Συγκεκριμένα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, καλεί τον κ. Παυλόπουλο, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα!

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας».

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».

Είχε προηγηθεί άλλη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία η διπλωματική ηγεσία της γείτονος καταδικάζει το κάψιμο της τουρκικής σημαίας «κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ρατσιστικό κόμμα στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου». Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here