Νέα πρόκληση της Αγκυρας: Με δύο Navtex δέσμευσε για έρευνα μεγάλες περιοχές μεταξύ Κύπρου και Κρήτης

Παντελώς αδιάφορη στις αυστηρές προειδοποιήσεις της ΕΕ για σεβασμό του διεθνούς δικαίου η Τουρκία, εξέδωσε δύο νέες προκλητικές Νavtex, που αφορούν μάλιστα σε γερμανικό ερευνητικό πλοίο, με τις οποίες δεσμεύει μια τεράστια θαλάσσια ζώνη μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

Συγκεκριμένα με την πρώτη δεσμεύει θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Με δεύτερη Navtex δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

Πρόκειται για τις Navtex 0283/18 και 0288/18 που μεταδίδονται μέσω του σταθμού Αττάλειας και σύμφωνα με αυτές ζητείται ζώνη προστασίας του πλοίου R/V MARIA S. MERIAN για επιστημονικές έρευνες.

Το πλοίο MARIA S. MERIAN:

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που η Τουρκία επικαλείται έρευνες με κρατικό γερμανκό ερευνητικό πλοίο -του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

H τουρκική Νavtex για την περιοχή στην Κρήτη:

Το εν λόγω ερευνητικό, είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο 2010-2011 με βάση την Λεμεσό και εγκρίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες Natex έρχονται μια ημέρα μετά το αυστηρό μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σχετικά με τις παράνομες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από philenews, militaire.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here