Νέα πρόκληση Ακάρ: Να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας

Νέο προκλητικό-επιθετικό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ κατά τη διάρκεια συνάντησης με συγγενείς νεκρών Τούρκων στρατιωτών.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ακάρ επισήμανε πως η Άγκυρα προσδοκά από όλους να δείχνουν κατανόηση όσον αφορά τις εξελίξεις στο Αιγαίο.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του sigmalive.com, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα δεν κάνουμε καμία υποχώρηση. Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης ‘αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος», τόνισε.

«Όπως με όλους μας τους γείτονες, το ίδιο και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων. Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου» πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here