Νέα έκρηξη Ζωής κατά κυβέρνησης και ΝΔ προκαλεί ένταση στη Βουλή

Δύο νέες ενστάσεις-παρεμβάσεις έκανε η Πρόεδρος της Βουλής. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε πρώτον να δοθεί ο λόγος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εκφράζονται από την εισήγηση και δεύτερον να αποσυρθούν οι οκγώδεις τροπολογίες που κατέθεσε ξαφνικά η κυβέρνηση, «αιφνιδιάζοντας για δεύτερη φορά» τη Βουλή.

«Ποια ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στο παρά πέντε ογκωδέστατες τροπολογίες για ασφαλιστικό, τη δικαιοσύνη, τα κόκκινα δάνεια. Ετσι έρχεται η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά;  Εν σιωπή. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποδεχθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, να έρθουν τέτοιες τροπολογίες την ενδεκάτη ώρα. Και να ψηφισθούν χωρίς συζήτηση. Να αποσυρθούν και να εξηγηθεί η δεύτερη αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης», είπε.

«Αποτελεί μείζον ερωτηματικό, που πρέπει να εξηγηθεί από τους υπουργούς.  Η Βουλή δεν είναι επικυρωτήριο των παραγγελιών του κ. Σόιμπλε», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. Και συμπλήρωσε σε δευτερολογία της ότι είναι αντισυνταγματική η  ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων με τροπολογία. Και κάλεσε τον κ. Μάρδα, που αποκάλεσε ¨δοτό» υπουργό επειδή δεν είναι εκλεγμένος, να δώσει εξηγήσεις.

Τι θέλετε να πετύχετε με αυτά, να ευτελίζετε έναν ολόκληρο χώρο. Κάποιοι δεν μπορούμε να σας το επιτρέψουμε άλλο, αυτό, να εμφανίζονται ως δικαιωμένοι οι Γεωργιάδης, Γκεγκέρογλου, Βρούτσης, Χατζηδάκης, δεν έχετε το δικαίωμα να εμφανίζεται ως μόνη λύση την ακροδεξιά. Μην μιλάτε στο τηλέφωνο κ. υπουργέ. Εδώ είναι Βουλή. Δεν θα παραδώσουμε την σφαγίδα της Βουλής στον κ. Σόιμπλε».

Η φράση της για τη ΝΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη και βουλευτών της ΝΔ,

Ανήκουστα», χαρακτήρισε ο κ. Χατζηδάκης από τη ΝΔ, όσα είπε η Πρόεδρο της Βουλής. » Μας είπε οτι έχουμε σχέση με τον ναζισμό και τον φασισμό. Κυρία Κωνσταντοπούλου, που είδατε να έχω τάσεις φασιστικές, ναζιστικές ή και ρατσιστικές που προσθέσατε. Ξεπερνάει κάθε φαντασία. Περιμένω τώρα να διορθώσετε. Δεν είμαι ανθρωπος που εκρήγνυται αλλά να ανακαλέσει. Αλλιώς ανακαλέστε την στην τάξη.»

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here