Νέα παρέμβαση Λαφαζάνη προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Μην ψηφίζετε το τρίτο μνημόνιο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Nέα παρέμβαση κατά της κυβερνητικής πολιτικής έκανε ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, απευθύνοντας ανοικτή δημόσια έκκληση προς όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο. Ο κ. Λαφαζάνης ρίχνει το γάντι στον Αλ. Τσίπρα καθώς δηλώνει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσει τη νέα συμφωνία αλλά αφήνει εκ νέου ανοικτό και το ενδεχόμενο να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση ενώ χαρακτηρίζει πλαστό το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός ανάμεσα σε μια μνημονιακή συμφωνία ή εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από την αριστερά.

Με τη στάση του αυτή, ο κ. Λαφαζάνης, πέραν της συσπείρωσης των κομματικών ακροατών της Αριστερής Πλατφόρμας, επιδιώκει να εγγράψει και μια πολιτική υποθήκη για τις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες εκτιμά ότι με την υπογραφή και ψήφιση της νέας συμφωνίας, θα είναι  άμεσες και καταιγιστικές. Το ερώτημα της δυνατότητας να συνεχίσει να συγκατοικεί η Αριστερή Πλατφόρμα στον ΣΥΡΙΖΑ, υπ΄΄ αυτές τις συνθήκες παραμένει ανοικτό και αναπάντητο, όσο ποτέ.

Ο κ. Λαφαζάνης, επιχειρώντας να προλάβει και αξιοποιήσει πολιτικά το χρόνο έως το έκτακτο συνέδριο και μια συλλογική απόφαση που θα τον δεσμεύει, αναδεικνύει  τον διακριτό πολιτικό του λόγο, καταγγέλοντας την κυβέρνηση και αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

Εκκληση Λαφαζάνη σε όλους τους βουλευτές

Μιλώντας στο Real.gr, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι: «Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνιστούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό».

Ακόμη ο κ. Λαφαζάνης όσον αφορά την στήριξη της κυβέρνησης ξεκαθαρίζει ότι: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν ψηφίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών».

Τι απαντά στο δίλημμα του πρωθυπουργού

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας απαντά και στον πρωθυπουργό που έθεσε την ερώτηση εάν πρέπει η Αριστερά να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση, επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία. «Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας» τονίζει.

«Βαθιά λαθεμένη η στρατηγική του ΚΚΕ»

Ο Π. Λαφαζάνης απευθύνεται και στο ΚΚΕ, το οποίο εγκαλεί ότι ακολουθεί μια βαθιά λαθεμένη στρατηγική, η οποία, όπως σημειώνει, δυστυχώς επιδεινώνεται. «Προσωπικά δεν θα πάψω να τονίζω ότι το ΚΚΕ έχει στρατηγική ευθύνη να συμβάλλει για ένα μέτωπο σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να θεωρεί ότι μεγαλύτερος αντίπαλος, αν όχι και ‘εχθρός’, είναι οι αριστερές δυνάμεις με τις πλέον συγκλίνουσες απόψεις» σημειώνει.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Π. Λαφαζάνης στην ανάγκη συνέχισης της πολιτικής που ακολούθησε ο ίδιος ως υπουργός με τη Μόσχα, ιδίως το έργο του αγωγού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here