Νέα ωμή παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη στη Δικαιοσύνη: Ζητά να καταργηθεί η εισαγγελία διαφθοράς-Επιτίθεται με ψεύδη ξανά κατά της κ. Τουλουπάκη-Εκθετη η Ενωση Δικαστών!

Εκθετες αφήνει την ηγεσία της Ενωσης Δικαστών αλλά και τον υποκριτικά λαλίστατο για άλλους, πρόεδρο του Κυρ. Μητσοτάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξαπέλυσε μια ακόμη επίθεση κατά της Δικαιοσύνης ζητώντας να καταργηθεί ο θεσμός της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και αποκαλώντας ευθέως την σημερινή εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, ως πολιτικό πρόσωπο που συνεργάζεται με την κυβέρνηση!

«Τώρα πλέον έχουμε μία εμπειρία από το 2011, κύριε Λοβέρδο, που κάνατε τον θεσμό του εισαγγελέα διαφθοράς» είπε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε: «Είναι λάθος αυτός ο θεσμός και πρέπει να καταργηθεί».

Εξήγησε δε γιατί πρέπει να καταργηθεί ο εν λόγω θεσμός. «Τελικά, τι έχει συμβεί; Η κ. Τουλουπάκη και ο κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο. Γιατί, είναι και πολιτικό πρόσωπο; Γιατί από το σύνολο των εισαγγελέων, μία κυβέρνηση συγκεκριμένης πολιτικής χροιάς, κατεύθυνσης και συμφερόντων, επέλεξε τη συγκεκριμένη κ. Τουλουπάκη» υποστήριξε.

Συμπέρανε, επίσης, ότι οι ενέργειες της κ. Τουλουπάκη και το εάν κάνει καλά ή κακά τη δουλειά της απηχούν αναγκαστικά και στην κυβέρνηση που την επέλεξε. «Δεν είναι ουδέτερο πρόσωπο. Είναι κυβερνητική επιλογή. Την κ. Τουλουπάκη την επέλεξε ο κ. Παπαγγελόπουλος» έκρινε.

σχυρίστηκε δε πως η στάση του “δεν είναι αντιφατική”, στον απόηχο των πυρών που εκτοξεύει η Ν.Δ. κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί “εξωθεσμικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη”. Μιλώντας με… τεχνικούς όρους υποστήριξε πως “εγώ δεν είμαι υπουργός, δεν είμαι μέλος της εκτελεστικής εξουσίας για να κάνω παρέμβαση. Η Ευρωπαϊκή Οδηγία δεν απαγορεύει σε βουλευτές να μιλάνε για δικαστικές αποφάσεις. Απαγορεύει σε μέλη της εκτελεστικής εξουσίας”…

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., κλιμακώνοντας τους τόνους κατά των δικαστικών λειτουργών, σημείωσε πως “είναι πολύ άσχημο πράγμα να συνειδητοποιήσεις ξαφνικά ότι ζεις σε μια χώρα που κάποιοι εισαγγελείς αποφασίζουν εις γνώσιν τους να παρανομήσουν”. Πρόσθεσε δε πως “όταν εγώ είχα υποπτευθεί ότι ο Μανιαδάκης είναι προστατευόμενος μάρτυρας, ο δικηγόρος μου Θάνος Πλεύρης μου έλεγε πως ‘αυτό αποκλείεται’ καθώς υπήρχε ονομαστική μαρτυρία εναντίον του”… Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάλογο ύφος πρόσθεσε πως, “εντάξει, είμαστε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝ.ΕΛΛ., αλλά παραμένουμε ένα κράτος του Δυτικού κόσμου ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε”…

Παράλληλα, με αφορμή την αποκάλυψη της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου ότι “δόθηκαν από το FBI στις ελληνικές αρχές λογαριασμοί εμβάσματος πρώην υπουργού”, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε “όποιος έχει τέτοιον λογαριασμό να τον παρουσιάσει στις εισαγγελικές αρχές” προσθέτοντας πως “εγώ λογαριασμούς στο εξωτερικό δεν έχω. Ούτε φράγκο, δυστυχώς”.

Σημείωσε δε πως “αν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να εμπλέκει εμένα σε περίπτωση χρηματισμού, παραιτούμαι δημοσίως παντός δικαιώματος μου νομίμου να ελέγξω τη νόμιμη χρήση του ή όχι”. Κατέληξε ωστόσο στο συμπέρασμα πως “αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας όταν, σε μια υπόθεση που κατηγορούνται δέκα πολιτικά πρόσωπα βγαίνουν κάποιοι και λένε πως υπάρχουν στοιχεία για κάποιους πολιτικούς, αλλά δεν παρουσιάζουν μετά αυτά τα στοιχεία. Τότε η μπάλα παίρνει και τους δέκα…”.

«Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»

Στον Αδ. Γεωργιάδη απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, Ν. Παρασκευόπουλος. Έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και προσωπική στοχοποίηση της κ. Τουλουπάκη από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Έχει γίνει μία πρωτοφανής επίθεση κατά μίας εισαγγελέως με μνεία του ονόματός της. Δεν έχω ξανακούσει τέτοια προσωπική επίθεση κατά εισαγγελέα που έχει κιόλας καθήκοντα κρίσης για συγκεκριμένη υπόθεση, με το πρόσχημα περί κυβερνητικής επιλογής» επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος και διερωτήθηκε: «Πώς ξαφνικά στερείται της δικαστικής ιδιότητας και ονομάζεται πολιτικό πρόσωπο;». Πρόσθεσε ακόμα ότι πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με πρωτοφανή στιγματισμό ενός εισαγγελικού λειτουργού.

Η αλήθεια όμως διαψεύδει οικτρά τον κ. Γεωργιάδη και εκθέτει όσους έχουν επιλεκτική ακοή στις επιθέσεις κατά δικαστών και δικαιοσύνης.

Εκτίθεται με την επιλεκτική ακοή της η Ενωση Δικαστών

Η κ. Τουλουπάκη, διορίσθηκε στη θέση αυτή τον Απρίλιο του 2017, με σχεδόν ομόφωνη(πλην μιας ψήφου),απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Εκτός εάν ο κ. Γεωψργιάδης θεωρεί ότι το ΑΔΣ που ουσιαστικά διοικεί την Δικαιοσύνη, είναι πολιτικό όργανο της κάθε κυβέρνησης!!!

Η επίθεση του αυτή προσωπικά στην κ. Τουλουπάκη, εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελών που δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη καταδίκης αυτής της αήθους συμπεριφοράς προκειμένου να υπερασπισθεί την δικαστική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της εισαγγελέας Τουλουπάκη.

Καλά, από τον κ. Μητσοτάκη και όσους ακολουθούν τη τακτική και παίζουν το παιγνίδι του, δεν θα περίμενε κανείς να διακρίνει την ωμότητα της θεσμικής προσβολής του αντιπροέδρου του. Η Ενωση Δικαστών όμως, γιατί κάνει πως δεν ακούει και δεν βλέπει;

Δείτε το βίντεο (μετά το 4ο λεπτό):

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here