Νέα μισόλογα Βορίδη: Ακραία η επίθεση σε Μπουτάρη-Χαϊδεύει την ακροδεξιά

Με μισόλογα-χάδι στους ακροδεξιούς τραμπούκους που επιτέθηκαν στον Γ. Μπουτάρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης καταδικάζει μεν ως «ακραίες» τις πράξεις βίας(!), σπεύδει όμως να αγκαλιάσει τους «φιλοπταριώτες» οι οποίοι κατά τον ίδιο «προφανώς επιτέθηκαν στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης γιατί δεν τους άρεσαν οι δηλώσεις και η στάση που έχει κρατήσει».

 

Ο ίδιος εγκαλεί  μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ταυτίζει τη φιλοπατρία με την άκρα Δεξιά.

«Οι συγκεκριμένες πράξεις ήταν ακραίες και καταδικάστηκαν από τη ΝΔ» δηλώνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρη, υποστηρίζοντας ότι «προφανώς επιτέθηκαν στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης γιατί δεν τους άρεσαν οι δηλώσεις και η στάση που έχει κρατήσει».

Όπως αναφέρει «σε πάρα πολλούς δεν αρέσουν οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη», ωστόσο υπογραμμίζει, ότι «αυτοί, οι πάρα πολλοί, δεν του επιτέθηκαν και δεν είναι ακροδεξιοί, είναι ένθερμοι πατριώτες» και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ταυτίζει τη φιλοπατρία με την άκρα Δεξιά και εκμεταλλεύεται αξιοκατάκριτα περιστατικά για να βαρύνει τη διαίρεση».

Για οικονομία

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ θεωρεί «πολιτικά ασήμαντη» τη συζήτηση περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» καθώς σημειώνει ότι «η λήξη του μνημονιακού προγράμματος δεν συνοδεύεται από τη δημοσιονομική αυτονομία που ευαγγελίζεται».

Σχολιάζοντας ειδικότερα το θέμα της μείωσης των συντάξεων, ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση μας έχει δέσει χειροπόδαρα στο συγκεκριμένο θέμα» και ερωτηθείς τι θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση δηλώνει: «θα κάνουμε, ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε το εισόδημα όλων των πολιτών».

Για εκλογές

Παράλληλα επισημαίνει ότι θεωρεί «πιθανές τις εκλογές εντός του 2018», ενώ μιλώντας για την πιθανότητα διπλών εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 (αυτοδιοικητικές και εθνικές) σημειώνει ότι μία τέτοια απόφαση θα εγείρει πιθανότατα ζητήματα συνταγματικότητας.

Στο θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί την πρόταση της ΝΔ για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού γιατί, όπως λέει, «οι συσχετισμοί στους απόδημους Έλληνες δεν τους ευνοούν και δεν θα τους δώσουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν» ενώ επαναλαμβάνει τη θέση ότι η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση «θα την διαλύσει».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here