Νέα μείωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων-Σε χαμηλό 2,5 ετών το 2ετές, κάτω από 6% το 10ετές-Προσδοκίες για έξοδο στις αγορές το 2018

Βελτιώνεται διαρκώς τις τελευταίες ημέρες, μετά την συμφωνία με τους πιστωτές, η οικονομική εικόνα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να βρίσκονται σε πτώση.

Πριν λίγη ώρα, η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 8 μονάδες βάσης στο 5,67%, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται κάτω του ψυχολογικού ορίου του 6%, καθώς καταγράφει πτώση 0,5 μονάδας βάσης στο 5,963%.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλαν και οι διεθνείς Οίκοι, που με ανακοινώσεις τους, μίλησαν θετικά για την συμφωνία αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εν αναμονή των ρυθμίσεων για το χρέος.

Εαν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, εκτιμάται ότι η βελτίωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, γεγονός που επιτρέπει στην χώρα να ατενίζει με αισιοδοξία την προσεχή έξοδο στις αγορές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here