Νέα μηνυτήρια αναφορά κατά μη πολιτικών προσώπων για το Plan B

Τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος και Μιχάλης Καλαντζόπουλος, η πρόεδρος της Ενωσης Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων Κυριακή Σταμαδιάνου και ο γνωστός δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας υπογράφουν από κοινού νέα μηνυτήρια αναφορά κατά μη πολιτικών προσώπων, που φέρεται να είχαν γνώση  και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του  Plan B. 
Την αναφορά κατέθεσαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και είναι αξιοσημείωτο ότι ζητούν να διερευνηθεί η διάπραξη τυχόν αξιοποίνων πράξεων στις οποίες συμπεριλαμβάνουν και την εγκληματική οργάνωση και συμμορία!
Οι δικηγόροι αναφερόμενοι στα μη πολιτικά πρόσωπα κάνουν λόγο για εγκληματική οργάνωση που  είχε δομή και διάρκεια και στρέφονταν κατά του ευρώ, ενώ τονίζουν ότι δεν επιδιώκουν την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά προασπίζονται την υπεράσπιση του κράτους δικαίου όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα και των Κώδικα Δικηγόρων.
Ζητούν ακόμη να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί και τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, αλλά και παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα.
Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από το δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο και στρέφεται κατά του κ. Βαρουφάκη.

Και αυτή αφορά στο επίμαχο σχέδιο και ζητείται να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση ο Γ. Βαρουφάκης «οργάνωσε, επέβλεψε και υλοποίησε με τη συνδρομή αγνώστων συνεργατών του ο ίδιος την ηλεκτρονική εισβολή στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων απ’ όπου υπέκλεψε το λογισμικό και τα ΑΦΜ των φορολογουμένων κατασκευάζοντας ένα παράλληλο και έτοιμο προς λειτουργία τραπεζικό σύστημα προκειμένου να υποστηρίξει την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος ή διαφορετικά εθνικού νομίσματος» με την ταυτόχρονη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τη μήνυση «παράνομες ενέργειες του κ. Βαρουφάκη είναι πρόδηλο ότι έβλαψαν τον ελληνικό λαό και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και κυρίως προκάλεσαν ουσιώδη κίνδυνο για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και την εθνική ασφάλεια».

Το σκέλος που αφορά τον πρώην υπουργό αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή,όπως συνέbη και με τις προηγούμενες αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος του, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αρμόδια να ερευνήσει τις καταγγελίες είναι η τακτική δικαιοσύνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here