Νέα επίθεση στο σπίτι του διαιτητή Ευαγγέλου βάζει «φωτιά» στη Super League-Αμήχανη η κυβέρνηση

Νέα επίθεση αγνώστων κατά του διαιτητή Άγγελου Ευαγγέλου στο σπίτι του το πρωί της Παρασκευής, απειλεί να τινάξει στον αέρα το λεγόμενο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με την επίσημη πολιτεία να παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ομάδα αγνώστων βρέθηκε στο σπίτι του διαιτητή το πρωί της Παρασκευής και έσπασαν τα τζάμια της εισόδου της πολυκατοικίας προτού τραπούν σε φυγή.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες το σπίτι του διαιτητή είχε βρεθεί ξανά στο στόχαστρο, όταν άγνωστοι έριξαν κροτίδες στην πολυκατοικία.
Ο Άγγελος Ευαγγέλλου ήταν ο διαιτητής VAR στην αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό, ενώ εναντίον του έχει υποβάλει μήνυση ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Η επίθεση έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου οι διαιτητές, μετά από διαβουλεύσεις, αποφάσισαν να αναστείλουν την αποχή τους και να δοθεί συνέχεια στο πρωτάθλημα της Super League.

Αυγενάκης: Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη

Τη δική του θέση εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης για την επίθεση κατά του Ευαγγέλου.

«Κάθε μορφή εκφοβισμού και βίας, λεκτικής ή φυσικής, είναι ανεπίτρεπτη και δεν έχει θέση στη δημοκρατία και ειδικότερα στον αθλητισμό, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.Τον λόγο πλέον έχουν οι διωκτικές Αρχές και η Δικαιοσύνη», έγραψε στο τουίτερ.

ΕΠΟ: «Τι πρέπει να συμβεί δηλαδή;»

Τοποθέτηση για το περιστατικό έκανε και η ΕΠΟ με μία επιθετική ανακοίνωση στην οποία ασκείται κριτική στις Αρχές και την Πολιτεία.

Η ΕΠΟ κατηγορεί την Πολιτεία για αμήχανη στάση και διερωτάται «τι πρέπει να συμβεί αλήθεια για να ενεργοποιηθούν οι Αρχές και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, όπως πολλάκις έχουν ζητήσει και οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές; Ήδη τα πρώτα θύματα τους είναι γνωστά…».

Η ανακοίνωση:

Το αμετανόητο παρακράτος του ελληνικού ποδοσφαίρου «χτύπησε» και πάλι. Αυτή τη φορά όχι μόνο για να τρομοκρατήσει -με τις γνωστές μεθόδους του- τους Έλληνες διαιτητές, αλλά κυρίως για να σαμποτάρει την πρόσφατη συμφωνία Ε.Π.Ο.- Κ.Ε.Δ.- Super League 1 και διαιτητών/βοηθών διαιτητών Α΄ Κατηγορίας και να τορπιλίσει κάθε προσπάθεια εμπέδωσης της κανονικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Το σχέδιο υλοποίησης του διπλού στόχου, αφενός της διακοπής της διεξαγωγής των εθνικών διοργανώσεων, εις βάρος του ίδιου του Παιχνιδιού και της διεξαγωγής του στην Ελλάδα, προς όφελος μιας οικτρής μειοψηφίας, και αφετέρου της δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος όλων των εκλεγμένων και θεσμικών φορέων του Αθλήματος, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώπιον όλων και πρέπει να είναι πλέον πασιφανές, ακόμα και σε όσους συνεχίζουν να αναζητούν «ύποπτες δραστηριότητες» στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Η Ε.Π.Ο. καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη νέα επίθεση εναντίον Έλληνα διαιτητή, στον οποίο και εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της.

Παράλληλα όμως νιώθει και την υποχρέωση να εκφράσει και την απορία της για την ανεξήγητη αδυναμία των Αρχών να διερευνήσουν και να διαλευκάνουν όλες αυτές τις συναφείς υποθέσεις.

Δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι μετά την υπόθεση Τζήλου, η αμήχανη στάση της Πολιτείας αποθρασύνει αυτή την ατιμώρητη συμμορία, η οποία στοχοποιεί, σπιλώνει, τρομοκρατεί και ασκεί βία εναντίον συμπολιτών μας και ανθρώπων του ποδοσφαίρου, διασύροντας και εξευτελίζοντας διεθνώς τη Χώρα και το Άθλημα;

Τι πρέπει να συμβεί αλήθεια για να ενεργοποιηθούν οι Αρχές και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, όπως πολλάκις έχουν ζητήσει και οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές; Ήδη τα πρώτα θύματα τους είναι γνωστά…

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στο Ποδόσφαιρο να μην υποταχθούν στους τραμπούκους και τις μεθόδους τους, τουναντίον να συνταχθούν μαζί της στην προσπάθεια επιβολής της κανονικότητας στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Ο τρόπος είναι γνωστός: η Ελλάδα θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και το ίδιο το Παιχνίδι θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση…

Παναθηναϊκός: «Μόνη απάντηση στη βία και την απάτη η συνέχιση του πρωταθλήματος»

Αιχμηρή ανακοίνωση για τα κρούσματα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέδωσε τo απόγευμα της Παρασκευής η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι «οι υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου θα βρεθούν απέναντι στις μεθοδεύσεις βίας και απάτης»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που τίθεται ξεκάθαρα εναντίον όσων καταφεύγουν σε μεθοδεύσεις βίας και απάτης για να οδηγήσουν σε διακοπή το πρωτάθλημα, έχει ως εξής:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα το νέο κρούσμα βίας κατά της ελληνικής διαιτησίας. Η ελληνική πολιτεία και όλες οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διαλευκάνουν άμεσα όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις βίας κατά των διαιτητών.

Όσοι καταφεύγουν σε μεθοδεύσεις βίας και απάτης και προσπαθούν να οδηγήσουν σε διακοπή το ελληνικό πρωτάθλημα, θα βρουν απέναντι τους όλες τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου.

Μόνη απάντηση σε αυτή την αθλιότητα είναι η απομόνωση τους και η απρόσκοπτη συνέχιση του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Χρέος του κράτους η διερεύνηση

Ανακοίνωσε εξέδωσε και η ΑΕΚ ζητώντας από τον κρατικό μηχανισμό να ερευνήσει μέχρι τέλους τις «μαφιόζικες επιθέσεις».

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ πέραν της αυτονόητης καταδίκης της επίθεσης, δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, στο σπίτι του διαιτητή Αγγελου Ευαγγέλου, καλεί άπαντες να αντιληφθούν με σύνεση και ψυχραιμία τη σοβαρότητα των στιγμών.

Αποτελεί χρέος των κρατικών μηχανισμών να διερευνήσουν μέχρι τέλους όλες αυτές τις μαφιόζικες επιθέσεις, αλλά και υποχρέωση όλων μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ενεργήσουμε αποφασιστικά και με γνώμονα το συνολικό καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να το προστατεύσουμε και να αποτελέσουμε την ασπίδα απέναντι σε όσους επιχειρούν να το μετατρέψουν σε αρένα εξυπηρέτησης των συλλογικών συμφερόντων ή και σε όσους φτάνουν ακόμα και να απεργάζονται σχέδια πλήρους αποσταθεροποίησης. 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here