Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση από το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ Α. Σαμαράς, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στο Πόρτο Καράς της Χαλκιδικής. «Η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε χειρότερο μνημόνιο και το κόστος του νέο προγράμματος θα είναι για τους πολίτες 14 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των μέτρων του mail Χαρδούβελη, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι παίζει «κακόγουστο θέατρο» με τη «δήθεν διαπραγμάτευση» και ότι «διέσυρε τη χώρα με τα ‘ουάου’ του κ. Βαρουφάκη»

«Δεν πήραν καμιά εντολή να καταστρέψουν τη χώρα και αν διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν όσα υποσχέθηκαν, ας βοηθήσουν να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, στο οποίο οι ίδιοι την οδήγησαν» είπε, εμμένοντας στη γραμμή της καταστροφολογίας ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο λαός θα τους παραμερίσει και θα τους τιμωρήσει όπως τους αξίζει».

Για τη στάση της ΝΔ, τόνισε πως θα βοηθήσει όχι την κυβέρνηση, αλλά την πατρίδα, και δεν θα χαριστεί, δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ρίξει τη χώρα στα βράχια.

Όπως είπε, χάθηκε χρόνος, αλλά η Ελλάδα μπορεί ακόμα να βγει από την κρίση, και απηύθυνε έκκληση «όλοι μαζί να διορθώσουμε το λάθος». Παρατήρησε, επίσης, ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε χαρακτηρίσει «χουντικής έμπνευσης» και «συνταγματική εκτροπή».

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα Καλλικράτη υποστήριξε ότι αυτό γίνεται σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο ενώ για τα αποθεματικά των δήμων τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ποτέ δεν διανοήθηκε να τα πειράξει.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here