Νέα επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού: Απαγόρευσαν στον ΔΣΑ και την Ολομέλεια Δικηγόρων να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο!

Σε ακόμα μια επίδειξη αυταρχικότητας προχώρησε η κυβέρνηση, απαγορεύοντας σε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών –η οποία τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα– να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Την έντονη αντίδρασή του για το γεγονός αυτό εξέφρασε ο γραμματέας του ΔΣΑ Μιχάλης Καλατζόπουλος, σε σχετική του ανακοίνωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο ΔΣΑ και η Ολομέλεια «οφείλουν να δράσουν άμεσα καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές».

Στο γεγονός αναφέρθηκε και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, κάνοντας λόγο για αυταρχικό κατήφορο του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του Μ. Καλατζόπουλου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με εκπρόσωπο της Ολομέλειας επρόκειτο σήμερα να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ως ελαχιστο φορο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο. Τηρώντας και τον περιορισμό της αστυνομικής διάταξης (ανεξαρτήτως αν προσωπικά διαφωνώ με αυτή) προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λάβει χώρα η κατάθεση του στεφάνου.

Παρά ταύτα μόλις ενημερώθηκα ότι απαγορεύθηκε στους εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος να καταθέσουν στεφάνι. Θεωρώ ότι έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία, την ιστορία και τους αγώνες του σώματος. Και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια οφείλουν να δράσουν άμεσα καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here