Νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής συγκαλεί σήμερα η Ζωή

Επαναλαμβάνεται, σύμφωνα με την προέδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σήμερα Κυριακή στις 8 το απόγευμα η Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς χθες δεν κατέστη εφικτό να υπάρξει απαρτία στη συνεδρίαση.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠαΣοΚ απουσίαζαν και παρέστη μόνο η ΚΟ Λαϊκή Ενότητα δια του Δημ. Στρατούλη, η αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Χαραλαμπίδου και τρεις πρόεδροι επιτροπών προερχόμενοι από το κόμμα Λαφαζάνη.
Κατά την σημερινή συνεδρίαση αρκεί το 1/3 των παρόντων για να υπάρξει απαρτία.Να σημειωθεί ότι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στη Διάσκεψη, οι κ.κ. Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Βαρεμένος και Φίλης είχαν στείλει επιστολή αναφέροντας ότι δεν θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Σαββάτου, καθώς «βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου μόνο ως παρελκυστική τακτική μπορεί να εκληφθεί» μια τέτοια πρόσκληση.Πηγές από το Ποτάμι σημείωναν πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων.Σε ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη αναφερόταν ότι «οι εκπρόσωποι της ΚΟ του ΚΚΕ δεν θα πάρουν μέρος στη σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων, η οποία δεν έχει κανένα απολύτως αντικείμενο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ουσιαστικά βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο».

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει κανέναν λόγο για πραγματοποίηση της σημερινής διάσκεψης των προέδρων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here