Νέα απόπειρα αποκόλλησης του Blue Star Patmos στην Ιο

Νέα προσπάθεια αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos που την Τετάρτη 30 Αυγούστου προσέκρουσε σε ξέρα, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου, είναι σε εξέλιξη από τις 15:00 με τη συνδρομή ρυμουλκών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση συμμετέχουν τα ρυμουλκά «Παντοκράτωρ»,«Χρήστος ΧΧΙΙ», «Apollon» και «ΟCEANOS».

Με τη συνδρομή ειδικού σκάφους, από το «Blue Star Patmos» απαντλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου, ενώ έγιναν πρόχειρες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρορήγματα.

Σημειώνεται, ότι ανάλογη επιχείρηση αποκόλλησης είχε γίνει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, οπότε το πλοίο κατάφερε να μετακινηθεί κατά περίπου 50 μέτρα πάνω από την ξέρα, ωστόσο παρέμενε εγκλωβισμένη η πλώρη με την μπάλα. ‘Ολο αυτό το διάστημα ειδικά συνεργεία πραγματοποίησαν ειδικές μετρήσεις, ενώ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πλευστότητα στο πλοίο τροφοδοτώντας αέρα στη δεξαμενή έρματος όπου είχαν μπει νερά από μικρορήγματα, προκειμένου να μπορέσει να σηκωθεί το πλοίο μερικά εκατοστά από την ξέρα και να ρυμουλκηθεί.

Πάντως, όταν το πλοίο αποκολληθεί πλήρως με τη συνδρομή ρυμουλκών θα οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή. Οι μηχανές του όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here