Απορρίφθηκε και νέα πρόταση της Προέδρου της Βουλής για 10ωρη συνεδρίαση της Ολομέλειας

Λίγο μετά την απόρριψη από την Ολομέλεια της Βουλής, της πρότασης της που ήταν και πρόταση της διάσκεψης των Προέδρων να μην εισαχθούν και συζητηθούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος,  οι δύο επίμαχες τροπολογίες της κυβέρνησης, η Πρόεδρος του σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιμένει να δημιουργεί προβλήματα και να καθυστερεί την διαδικασία της συζήτησης.

Αφού έλαβε υπόψη της την σπουδαιότητα του θέματος, πρότεινε να εξαντληθεί η δεκάωρη συζήτηση, παρά την δήλωση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, ότι στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής συνεδριάζει το Eurogroup για να εγκρίνει την συμφωνία.

Η πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη ήταν να ολοκληρωθεί η συζήτηση στις 7 το πρωί, με ομιλητές τους αρχηγούς των κομμάτων και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε ότι δεν πρέπει να αποκλεισθούν από τη συζήτηση οι βουλευτές και έθεσε την πρόταση της σε ψηφοφορία, η οποία και απορρίφθηκε. «Πρώτη φορά γίνεται αυτό» σχολίασε ο κ. Π. Λαφαζάνης και η κ. Κωνσταντοπούλου έσπευσε να συμφωνήσει μαζί του.

Στη συνέχεια επανήλθε με νέα πρόταση η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 10.30 το πρωί. Ο κ. Φίλης επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να ολοκληρωθεί η συζήτηση στις 7 το πρωί, και η κ. Πρόεδρος απάντησε ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συντεταγμένα όργανα και εκφράζεται και πρέπει να το σέβεστε»., απάντησε ο κ. Φίλης.

Η ολομέλεια απέρριψε τη πρόταση της Προέδρου η οποία ανήγγειλε,  ότι «πολύ κακώς είχε πει ότι αυτή η Βουλή μνημόνιο δεν θα ψηφίσει» και κατέβηκε από την έδρα για να ξεκινήσει η συζήτηση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here