Νέα αντίδραση Καμμένου σε Αγκυρα: Εσείς ηττηθήκατε το 1821

Σ΄ένα πιγκ πογκ ανούσιων αντιδράσεων με την Τουρκία προχωρά ο Ελληνας υπουργός Αμυνας.  Αφού δήλωσε από την Αρμενία ότι θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία μαςκαι το διεθνές δίκαιο, πρόσθεσε ότι η Τουρκία, με τη μορφή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ηττήθηκε το 1821.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι γείτονες ότι η Ελλάδα και η Αρμενία θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ζούμε ειρηνικά, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το διεθνές δίκαιο» τόνισε ο Π. Καμμένος.

Εξέφρασε την ευχή «η Τουρκία να γίνει ευρωπαϊκή χώρα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Οπως είπε «ευχή μας είναι να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα».

Ο υπουργός Αμυνας σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη» σπεύδοντας να προσθέσει με νόημα: «Αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της – και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας – ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, έκανε τις δηλώσεις αυτς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αρμενία, επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec 2018». Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Vigen Sargsyan.

Πηγή: Μήνυμα Καμμένου στην Αγκυρα: Θυμηθείτε ότι το 1821 χάσατε από την Ελλάδα | iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here