Νέα ανεύθυνη δημαγωγία από Μητσοτάκη: Σε λίγο θα καταργηθεί το Βόρεια και θα μείνει το Μακεδονία!

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Εκτός της εθνικής γραμμής στο θέμα του «μακεδονικού, με ένα έναν ακραίο λαϊκίστικο τρόπο, κινείται η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που ελέγχει πλήρως ο Α. Σαμαράς και ο Αδ. Γεωργιάδης. Ως ένας κοινός δημαγωγός, χωρίς ίχνος εθνικής ευθύνης, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ακύρωσε ουσιαστικά την γραμμή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων. Και προσχώρησε στην άποψη των ακραίων εθνικιστών του Σαμαρά και της Χρυσής αυγής, ότι η Μαεδονία είναι μία και ελληνική!

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων και ανέφερε πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Από τη Σιάτιστα, όπου ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. «Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια» σημείωσε.

 

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, ενώ λίγο αργότερα ο λαογράφος και ιστορικός της περιοχής Αναστάσιος Ζάρδας, του χάρισε το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σώματος των Κρητών, αφιερώνοντας του και μια μαντινάδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here