Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Αναβλήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά για τις 16 Ιανουαρίου 2019, η δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πέρσι τον Οκτώβριο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η δίκη αναβλήθηκε βάση του άρθρου 352 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας καθώς απουσίαζε από τη διαδικασία βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, κρατούμενος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στο Δικαστήριο.

Πρόκειται για συγκρατούμενο των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο κελί με τους Αλβανούς κακοποιούς και μπορεί να ρίξει φως σε «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.

«Πρόκειται για απαραίτητη κατάθεση προκειμένου το Δικαστήριο να σχηματίσει δικανική πεποίθηση. Υπάρχουν ομιχλώδη στοιχεία του κατηγορητηρίου που πρέπει να διευκρινιστούν» τόνισε η εισαγγελέας, προτείνοντας να γίνει δεκτό και το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν επίσης τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε, αφού πρώτα αποσαφήνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων αφού κρατούνται και για άλλες αιτίες, να αναβάλλει την υπόθεση, να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα-κρατούμενου και μίας ακόμη μάρτυρος που δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και να τους επιβάλλει πρόστιμο 120 ευρώ για λιπομαρτυρία.

Παράλληλα, έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν οι τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους ως ηθικούς αυτουργούς στην υπόθεση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here