Βουλή: Ναι από 153-Τσίπρας: Να τηρήσουν οι δανειστές στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους για το χρέος με απόφαση αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Με 153 ψήφους, υπερψηφίσθηκε απο τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα και τα θετικά αντίμετρα. Αμέσως μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα προς τους δανειστές και ιδίως το Βερολίνο, λέγοντας ότι η Ελλάδα τήρησε στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα, κάτι που πρέπει να κάνουν και οι δανειστές.

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών. θα πρέπει κι εκείνοι να τηρήσουν το ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Αναμένουμε μια απόφαση για ρύθμιση για το ελληνικό χρέος, αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού.

Στην ψηφοφορία επί της αρχής, υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (153 βουλευτές), ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων (128 βουλευτές).

«Παρών» στο άρθρο 56, το οποίο ρυθμίζει τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους και τονίζοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα, ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ΔημήτρηςΤζανακόπουλος.

Σε γραπτή δήλωση της η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε:

«Η επιλογή μου αυτή δεν έγινε για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου άρθρου, έναντι των άλλων, τα οποία και υπερψηφίζω. Ούτε όμως συμψηφίζει τίποτα.

Η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση, καταψηφίζοντας την κυβέρνηση, ούτε προτίθεμαι να δώσω «όπλα» σε κανέναν και για τίποτα.

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή αυτής της ατομικής διαφοροποίησης, αποτελεί μια δική μου εσωτερική ανάγκη, να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι το θάνατο του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε εγκαίρως ενημερωθεί από την κ. Χριστοδουλοπούλου και έδειξε την κατανόησή του.

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι 153 συνεχίζουμε όλοι μαζί», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Kώστας Ζαχαριάδης.

Σχεδόν όλοι ψήφισαν υπέρ του άρθρου για κατάργηση των φοροαπαλλαγών των βουλευτών και εξομοιωσης τους με τους υπόλοιπους πολίτες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here