ΝΔ: Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη η συμμετοχή, αγωνία για το αποτέλεσμα

ΦΩΤΟ: IN TIME

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  Λίγο πριν τις 8 είχαν σύμφωνα με τη Συγγρού,  ψηφίσει 375.000 ενώ λόγω της μεγάλης συμμετοχής όπου υπάρχουν πολίτες παρόντες  που επιθυμούν να ψηφίσουν, η εφορευτική επιτροπή θα μπορεί να συνεχίσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος. Ξεπεράσθηκε επίσης το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάσθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ. 

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, σύμφωνα με πληροφορίες , αν οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων σε σχέση με  τον αριθμό ψήφων είναι πολύ μεγάλες, ίσως δοθεί μια εκτίμηση αποτελέσματος, νωρίτερα από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Διαφορετικά, η ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος αναμένεται περίπου στις 23:00.

Ο κ. Τραγάκης ευχαρίστησε τους οπαδούς και φίλους της ΝΔ «που μαζικά και συγκινητικά» προσέρχονται στις κάλπες για να τιμήσουν τη δημοκρατία και να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν για τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ενδεικτικό είναι ότι από νωρίς στα περισσότερα από τα 1.200 εκλογικά κέντρα σχηματίζονταν ουρές πολιτών, που περίμεναν να ψηφίσουν. Η σχετική καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στα εκλογικά κέντρα σχετίζεται με τη διαδικασία καταγραφής των ψηφοφόρων, προκειμένου να μην υπάρξουν διπλοψηφίες.

Δήλωση του Γ. Πλακιωτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ψήφισε το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της Παράταξης μας. Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας».

Δήλωση του Απ. Τζιτζικώστα

«Τα μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος ψήφισε λίγο πριν τις 10 το πρωί στο εκλογικό κέντρο, που έχει στηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Τα μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ψήφισε λίγο πριν τις 10 το πρωί στο εκλογικό κέντρο, που έχει στηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Καλημέρα! Η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά! Σήμερα παίρνετε τις τύχες της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια σας. Ελάτε να ψηφίσετε».

«Η μάχη ξεκίνησε. Πάμε γερά» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Μήνυμα ενότητας έστειλε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λίγο πριν ψηφίσει για τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ.

«Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για τη ΝΔ και τη Δημοκρατία. Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ, η οποία με αισιοδοξία θα προχωρήσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να γίνει κυρίαρχη δύναμη», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα το δούμε» απάντησε, ερωτηθείς αν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, και ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, την ΚΕΦΕ και όσους προσφέρουν εθελοντικά.

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι που η ΝΔ ξεπέρασε την τεχνική αστοχία που υπήρξε» κατέληξε.

Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί όποιος από τους τέσσερις διεκδικητές συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η μάχη θα κριθεί στον β’ γύρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψηφίους. Εάν απαιτηθεί β’ γύρος, τότε δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο, δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν σε τυχόν επαναληπτική εκλογή όσοι δεν ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Tι πρέπει να γνωρίζουν οι γαλάζιοι ψηφοφόροι

  Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

– Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η Ν.Δ., καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

– Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

– Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

– Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)

– Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

– Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

– Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here