ΝΔ: Σκάνδαλο η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, όχι η Novartis

Tην παραίτηση του προισταμένου της εισαγγελίας διαφθοράς, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, «μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και εν μέσω χειρισμού υποθέσεων μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως υποστηρίζει, η παραίτηση του αντεισαγγελέα αρμοδίου για τα θέματα διαφθοράς «δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία», καθώς είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του προκατόχου του, Δημήτρη Παπαγεωργίου, αλλά και η παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

«Τι κοινό συνδέει τους τρεις ανώτατους δικαστικούς; Απλούστατα είχαν την «ατυχία» να ασχοληθούν με την υπόθεση της Novartis.

Τελικά όντως υπάρχει ένα πρωτοφανές σκάνδαλο: Πρόκειται για την εξόφθαλμη προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» αναφέρει το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τι θέμα κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλη Καλογήρου:

  • «Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εποπτεύοντα της Εισαγγελίας Διαφθοράς σε παραίτηση;
  • Δεν προβληματίζει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης η εν λόγω παραίτηση, μόλις τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και εν μέσω χειρισμού εξαιρετικά σοβαρών υποθέσεων μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος;».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here