ΝΔ: Ο Τσακαλώτος «άδειασε» το Μαξίμου

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος «άδειασε το Μέγαρο Μαξίμου», ανέφεραν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, καταλογίζοντάς του ότι «παραδέχθηκε τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και άρα την λήψη μέτρων διαρκούς λιτότητας».

Κατά τις ίδιες πηγές, μείωση του αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων, θα φέρουν την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια μετά το 2018. Οι κύκλοι της Ν.Δ. πρόσθεσαν ότι αυτό σημαίνει πρόσθετα μέτρα διαρκούς λιτότητας.

Επίσης, ανέφεραν ότι ο κ. Τσακαλώτος «άδειασε το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που από τις 20 Φεβρουαρίου έκαναν λόγο για διάσταση Πρωθυπουργού –  υπουργού Οικονομικών: Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρω που θα κάτσει η διαπραγμάτευση».

Επιπροσθέτως, οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «δημιουργική ασάφεια που θυμίζει εποχές Βαρουφάκη».

Οι κύκλοι της Πειραιώς πρόσθεσαν ότι «το κόστος στην καθυστέρηση του κλεισίματος των αξιολογήσεων είναι τεράστιο και υπενθυμίζουν ότι μέχρι σήμερα το γεγονός αυτό έχει κοστίσει:

  • Σε ένα 3ο, αχρείαστο, Μνημόνιο.
  • Στους κεφαλαιακούς περιορισμούς, που ακόμη υφίστανται.
  • Στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, διάρκειας ενός αιώνα.
  • Στον οριζόντιο και αυτόματο «κόφτη».
  • Σε πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους, μέχρι σήμερα, 9 δισ. ευρώ».

«Συμπερασματικά» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, «υποχωρήσεις συνεχώς και παντού, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here