ΝΔ: Ναζισμός, σταλινισμός σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας

 

Επιμένει στη θεωρία των δύο άκρων εξισώνοντας πλήρως τον ναζισμό με τον σταλινισμό. Σε νεότερη ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή να μην μετάσχει σε αντικομμουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία, αναφέρει: 

Ναζισμός και σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας, ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, Και προσθέτει:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο «Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαική Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού» προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας.

Πρόκειται, σύμφωνα με τη Ν.Δ., για απόφαση που για άλλη μια φορά τονίζει την ελληνική ιδιαίτερότητα και μας οδηγεί σε μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση.

«Απομόνωση που δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες. Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται. Η διαφορετική ιδεολογική τους αφετηρία και η μεταξύ τους σύγκρουση, ούτε εξισώνει, αλλά ούτε και εξαγνίζει, κανέναν από τους δύο», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη πρέπει να αφορά κυρίως το μέλλον της. Ωστόσο, ο σεβασμός στην ιστορική μνήμη και τις ευαισθησίες του κάθε Κράτους – Μέλους είναι επιβεβλημένος.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε αυτό το θέμα επιχειρεί να «ψαρέψει» ψήφους στο χώρο της παραδοσιακής Αριστεράς, ενώ είναι προφανές ότι πλέον δεν έχει καμία σταθερή ιδεολογική και πολιτική βάση.

»Άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί από αυτήν την Κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους, κόβει τις συντάξεις και ψηφίζει δύο – δυο τα μνημόνια», καταλήγει η Πειραιώς.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here