ΝΔ: Να κληθούν στη Βουλή οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πώλησης βλημάτων

Συνέχεια στην υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία δίνει η ΝΔ, η οποία με γραπτό αίτημα προς το πρεδρείο της επιτροπής Εξοπλισμών ζητά να κληθούν να καταθέσουν πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή να κληθούν για ακρόαση σε «κλειστή» συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ο πρέσβης και ο πρόξενος στο Ριάντ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο ενδιάμεσος Βασίλης Παπαδόπουλος.

 Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η ΝΔ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου στη Βουλή»

Η Νέα Δημοκρατία υπέβαλε, σήμερα το πρωί, αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής – κεκλεισμένων των θυρών – με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των βουλευτών με την ακρόαση όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου.

Μεταξύ άλλων, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητεί να παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλισμών και να την ενημερώσουν αναλυτικά, ο  Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ο πρόξενος στο Ριάντ κ. Ηλίας Κλουβάτος, ο Γενικός  Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Αμύνης Αντιναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης, ο πρώην Γενικός Διευθυντής  Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος κ. Κοσμάς Βούρης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Γιάννης  Ρουμπάτης, ο αποπεμφθείς από τον Πάνο Καμμένο Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Παπαδάκης, ο επιχειρηματίας μεσάζοντας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οικονομολόγος κ. Τζον Σφακιανάκης, καθώς και όλοι οι αξιωματικοί που υπέγραψαν στις 14/6/2017 το φύλλο ενημερώσεως εισηγήσεως, υποδηλώνοντας ότι ο εντολέας για την υπογραφή της σύμβασης με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο ήταν ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε επίσης την ακρόαση και του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), κ. Θεόφιλου Βασιλείου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές αν έχουν ήδη υπογραφεί και πόσες συμβάσεις των Ε.Α.Σ. με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here