ΝΔ και ΚΙΝΑΛ παραβιάζουν το νόμο-Αίρουν την ανωνυμία των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με απόφαση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ,  τάχθηκε υπέρ της εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων δια ζώσης και χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά. τινάζοντας στον αέρα την διαδικασία, παραβιάζοντας τις προβλέψεις του νόμου και θέτοντας εν κινδύνω τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, μόνο και μόνο για να οδηγήσει σε κατάρρευση το κατηγορητήριο του σκανδάλου και να βγουν «λάδι» οι δικοί τους εμπλεκόμενοι.

Υπέρ της σχετικής πρότασης τάσσονται ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ. To KKE σύμφωνα με πληροφορίες ζητά να καταθέσουν με τις πραγματικές ταυτότητες.

Ο νόμος για την προστασία προβλέπει να προστατεύονται οι μάρτυρες από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο, όχι από τους βουλευτές φέρεται να είπε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Γιάννης Μπούγας. Από τη Νέα Δημοκρατία ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε σύμφωνα με πληροφορίες πως “επιθυμούμε να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως έγινε από τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Αυτό που προκύπτει από τα έγγραφα της εξέτασης μαρτύρων είναι ο Εισαγγελέας εξέτασε τους μάρτυρες δια ζώσης χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά”.

“Θα κάνουμε αυτό που λέει ο νόμος σημείωσε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Λάππας, επισημαίνοντας σύμφωνα με πληροφορίες πως η απόπειρα να εξεταστούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά προσβάλει τον νομικό κόσμο.

Να εξεταστούν πρόσωπο με πρόσωπο οι προστατευόμενοι μάρτυρες ζήτησε από το Κίνημα Αλλαγής ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Να σημειωθεί πως είχαν υπάρξει αντιρρήσεις για τη διαδικασία και από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Με αλλοιωμένη φωνή από άλλη αίθουσα φέρεται πως ζητά να καταθέσει ο «Μάξιμος Σαράφης» , ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως άρνηση να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής διατυπώνει η «Αικατερίνη Κελεση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here