ΝΔ: Κίνηση τακτικής, κόντρα στην συναίνεση της Διάσκεψης των προέδρων-Προτείνει τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο για πρόεδρο του ΕΣΡ

 

Σε κίνηση τακτικής για να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί, μετά την χθεσινή διαφαινόμενη συναίνεση στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προχώρησε η ΝΔ, η οποία χθες δεν απέρριψε την πρόταση Βούτση αλλά τήρησε στάση αναμονής, σαμποτάροντας την επιλογή του Ροδόλφου Μορώνη ως προέδρου του ΕΣΡ.

κουτρομάνος

Η ΝΔ πρότεινε σήμερα ως υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα συμφιλίωσης και συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Διάσκεψη από την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. με άλλα λόγια, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αγνοεί πλήρως τις θέσεις των τριών άλλων κομμάτων και επιλέγει να εμφανίζει μιά δική της πρόταση, σε μια μάταιη προσπάθεια να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Η πρόταση της αυτή, αποσκοπεί μάλλον στην διαιώνιση της κόντρας και της μη συμφωνίας για εξεύρεση λύσης στο ΕΣΡ, εκτός εάν η κυβέρνηση προσχωρήσει σε αυτήν, προκειμένου να υπάρξει λύση στο αδιέξοδο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί.

Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση.

Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση.

Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here