ΝΔ: Ένταση και αντεγκλήσεις στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, διέκοψε τη διαδικασία ζητώντας από τον εκπρόσωπό του Θεόδωρο Αμπατζόγλου να αποχωρήσει, όπως και έγινε.  Είχε προηγηθεί έντονος διάλογος του προέδρου της ΝΔ με μέλη της ΚΕΦΕ.

Η ατμόσφαιρα από νωρίς, πριν ακόμη την αποχώρηση του Θ. Αμπατζόγλου, μύριζε «μπαρούτι», καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε δημοσιογράφους έβαλε ευθέως κατά του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου. «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει».

Νέα δήλωση Μεϊμαράκη

Την πρόθεσή του να μην ανεχτεί διαδικασίες που εκθέτουν τη Νέα Δημοκρατία και πληγώνουν τους φίλους του κόμματος εκφράζει σε νεότερη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Όπως σημειώνει, με τη σημερινή του παρέμβαση υπογράμμισε ότι «την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται  από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση λαϊκού εισοδήματος, δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί  η διαδικασία εκλογής  Πρόεδρου στη Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα τονίζει ότι απαίτησε οι διαδικασίες να με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. «Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες», προσθέτει.«Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο,  ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι μόλις είχε επέλθει συμφωνία ομόφωνα σε όλα «και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε».

«Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη Ν.Δ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θεσεις» πρόσθεσε.

«Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει για το θέμα του διαγωνισμού πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές» δήλωσε και ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη Σπυρίδων Χρυσοφώτης.

«Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους» συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις Τζιτζικώστα-Γεωργιάδη

«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά» είχε ζητήσει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Ο ίδιος εμμένει στο αντίτιμο των 2 ευρώ, όπως και να στηθούν εκλογικά κέντρα παντού.

«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009. Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε» τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης που και αυτός σε δήλωσή του ζητούσε να μην υπάρξει καμία αύξηση του αντιτίμου για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου.

Μετά το πέρας της ΚΕΦΕ, δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα έβαλα ως απόλυτη προτεραιότητα μου την ενότητα του κόμματος. Παρά τα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής κράτησα ενσυνείδητα χαμηλούς τόνους γιατί την ΝΔ την αγαπάμε και πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια.

» Δυστυχώς, οι συνεχόμενες παλινωδίες στην διαδικασία και η αμφισβήτηση του καταστατικού που ρητώς προβλέπει τι πρέπει να γίνει παρουσιάζει στα μάτια των πολιτών την ΝΔ με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που της αξίζει.

» Σήμερα στην ΚΕΦΕ επετεύχθη συμφωνία μεταξύ και των τεσσάρων υποψηφίων και για το αντίτιμο και για την διαδικασία. Την τελευταία στιγμή και ενώ είμασταν σε διαδικασία ανακοίνωσης της εν λόγω συμφωνίας ένας από τους συνυποψηφίους με τρόπο πρωτόγνωρο αποφάσισε να υπαναχωρήσει από αυτήν.

» Δεν θα σχολιάσω τα γεγονότα γιατί όπως προ είπα την ενότητα του κόμματος πρέπει να την υπηρετούμε με την συμπεριφορά μας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Η ΚΕΦΕ οφείλει να καταλήξει σε απόφαση σήμερα χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή.

» Η συνέχιση αυτής της εικόνας βλάπτει και την ΝΔ και τη διαδικασία, εκτός, και αν ο τελικός στόχος είναι είτε να μην γίνουν καθόλου αυτές οι εκλογές είτε να γίνουν με τη δυνατή μικρότερη συμμετοχή έτσι ώστε η διαδικασία να καταλήξει να είναι παντελώς ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς.

» Δεν φοβόμαστε την δημοκρατία και η ΝΔ δεν μπορεί να φοβάται την ψήφο των Ελλήνων πολιτών τους οποίους θέλει να εκπροσωπήσει και να κυβερνήσει. Την κοινωνία την θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας.»

Τι είπε ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ.

Για «αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση», την οποία δέχθηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κάνει λόγο ο γενικός διευθυντής του κόμματος Κώστας Τζιμάρας, μετά την ένταση που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ, και αναφέρει ότι επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου» αναφέρει ο κ. Τζιμάρας.

«Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό» συνεχίζει ο κ. Τζιμάρας και καταλήγει: «Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Διαφωνία Αλ. Κόκκαλη για το αντίτιμο

Διαφωνία με την απόφαση για αντίτιμο συμμετοχής τριών ευρώ σε όλα τα μέλη εξέφρασε ο διευθυντής του Διαγραμματειακού της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της ΚΕΦΕ Αλέκος Κόκκαλης.

Κατά δήλωσή του, διαφώνησε με την απόφαση γιατί αφενός είναι αυξητική σε σχέση με το 2009 και γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι αγωνιστές της παράταξης δεν μπορούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με αυτούς τους επισκέπτες που θα έρθουν την ημέρα της ψηφοφορίας».

Συμπλήρωσε δε ότι θέση του ήταν να ερωτηθούν οι τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις για το αντίτιμο των παλαιών μελών και αν πρέπει να έχουν διαφορετικό τα νέα μέλη, πρόταση που απορρίφθηκε.

«Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να παίρνονται με 7 παρόντα και απόντα 9 μέλη. Έχουν αμφίβολη νομιμότητα και βαρύτητα και πιστεύω ότι και καταστατικά δεν είναι έγκυρες», πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here