ΝΔ: Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ενόψει της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές, η ΝΔ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα.

«To τέταρτο μνημόνιο έχει αποκλειστικά τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου και των βουλευτών τους, που το ψηφίζουν. Η Νέα Δημοκρατία -όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι απολύτως αντίθετη. Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε ψευτοαντίμετρα», επισημαίνει η Πειραιώς, διευκρινίζοντας ότι στηρίζει αποκλειστικά και μόνο τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους Έλληνες πολίτες.

Παράλληλα, η ΝΔ σημειώνει ότι κατέθεσε τροπολογία για την επιστροφή του 0,5% του «υπερπλεονάσματος» στην κοινωνία, «με αντίμετρα που αφορούν όλους τους πολίτες και μπορούν να δοθούν άμεσα».

Η τροπολογία περιλαμβάνει μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 20%, μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και εξασφάλιση θέσεων ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

«Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να την υπερψηφίσει» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here