«Ναυάγιο» στις συνομιλίες της Μόσχας για κατάπαυση πυρός στη Λιβύη

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι μαραθώνιες συνομιλίες αργά τη νύχτα στη Μόσχα, σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

Στις συνομιλίες, που διήρκεσαν περίπου οκτώ ώρες, διαμεσολαβητές από τη Ρωσία και την Τουρκία προσπάθησαν να πείσουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές της αφρικανικής χώρας να έρθουν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατό.

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, που ηγείται του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), είχε ζητήσει παράταση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αλλά τελικά αποχώρησε χωρίς να υπογράψει. Αυτό τουλάχιστον μετέδωσαν μέσα που πρόσκεινται στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

«Ο στρατάρχης Χάφταρ έφυγε από τη Μόσχα. Δεν υπέγραψε τη συμφωνία», δήλωσε λιβυκή πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε νωρίτερα πως ο επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, ο Φαγέζ αλ Σαράτζ, υπέγραψε τη συμφωνία.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε πως έγινε κάποια πρόοδος», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μεταδίδει ότι οι εχθροπραξίες ξανάρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα νότια της Τρίπολης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here