Νάξος: Εκανε ρεκόρ Γκίνες τηγανητής πατάτας

Ρεκόρ Γκίνες τηγανητής πατάτας, έκανε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τηγανίζοντας κατά τη διάρκεια του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας τη μεγαλύτερη ποσότητα στον πλανήτη.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Φεστιβάλ Πατάτας της ΕΑΣ Νάξου, είδε τη ηλεκτρνική ζηγαριά να δείχνει το μαγικό νούμερο-ρεκόρ 554 κιλά, το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε τηγανισμένες πατάτες.

Σύμφωνα με το naxostimes.gr εθελοντές καθάρισαν 1.500 κιλά πατάτες Νάξου, που τηγανίστηκαν σε 22 καζάνια υπό την επίβλεψη του σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου, Στέλιου Κορρέ.

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατείχε η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Ιγκλ της πολιτείας Αϊντάχο στις ΗΠΑ. Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και ήταν 454.95 κιλά.

Για να καταγραφεί το ρεκόρ απαιτούνται συγκεκριμένοι κανόνες. Οι πατάτες έπρεπε να καθαριστούν και να κοπούν με συγκεκριμένο τρόπο, να τηγανιστούν, να ζυγιστούν, να σερβιριστούν σε μια μερίδα σε ένα σκεύος και να προσφερθούν στον κόσμο.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποδειχτούν με φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες, υπεύθυνες δηλώσεις αλλά και δήλωση επόπτη δημόσιας υγείας. Το ρεκόρ πιστοποίησαν ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου και ο πρόεδρος του του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here