Νατοική βάση σε νησί του ΝΑ Αιγαίου, προτείνει στις ΗΠΑ ο Καμμένος

Νέο μήνυμα στους εταίρους ότι «εάν αποφασίσουν να ρίξουν μια κυβέρνηση γιατί δεν τους αρέσει», τότε η χώρα θα στραφεί σε άλλες πηγές χρηματοδότησης, έστειλε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο Πάνος Καμμένος.  Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στο επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ θα καταθέσει πρόταση της Ελλάδας για τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο!

Ο κ. Καμμένος δεν θέλησε να αποκαλύψει σε ποιό νησί θα εγκατασταθεί η νατοική βάση πρόσθεσε όμως ότι υπάρχει μελέτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που συνυπολογίζει τη βάση της Σούδας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ !

Ο υπουργός Άμυνας στηλίτευσε τις παραβιάσεις του ενάεριου χώρου από την Τουρκία κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τόνισε ότι η παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και στρατιωτικών στελεχών στην προτεινόμενη βάση θα βοηθήσει στο να έχει η Συμμαχία πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς της Τουρκίας.  «Όσο πιο ανατολικά και νότια, τόσο καλύτερη εικόνα θα υπάρχει και θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων (με την Τουρκία)».

Ακόμη ο κ. Καμμένος εξήρε το υψηλότατο επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, «από τις καλύτερες στη Συμμαχία» και  είπε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, θα προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με την Αίγυπτο και σε συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα. Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τη Ρωσία σε επίπεδο στρατιωτικού εξοπλισμού και προγραμμάτων, επισήμανε ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα είναι ενταγμένα στο σχεδιασμό της συμμαχικής (ΝΑΤΟικής) δύναμης, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά «οι S-300 στην Κρήτη προστατεύουν την Σούδα».

Υπογράμμισε ότι αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο, η επέκταση «παντού» των τρομοκρατικών οργανώσεων, λέγοντας, χαρακτηριστικά: «Αυτοί που έσφαζαν Χριστιανούς στη Συρία, πήγαν στην Ουκρανία και εμφανίστηκαν στα Βαλκάνια». Στο σημείο αυτό τόνισε ότι μπορεί κάποιοι να θέλουν προβοκάτσιες για την εξυπηρέτηση δικών τους σχεδίων, ωστόσο απέναντι σε αυτές θα βρουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ελληνική κυβέρνηση που θα κάνουν τα πάντα για να μην επιτρέψουν προβοκάτσιες.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στη σημασία της επένδυσης της Κίνας στο Σουέζ, εκτιμώντας ότι «ο επόμενος σταθμός θα είναι η Ελλάδα» και τονίζοντας τη σημασία των εμπορικών λιμένων της χώρας.  Έκανε λόγο για συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο με την Cosco, για επέκταση της συνεργασίας με την εταιρεία «και με εμπλοκή του σιδηροδρομικού δικτύου»

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Καμμένος είπε ότι για την Ελλάδα το θέμα είναι διαχρονικό, αφού η χώρα δεν αποζημιώθηκε για τις θηριωδίες των ναζί, και σημείωσε ότι με τη βοήθεια των ΗΠΑ, που έδωσαν στοιχεία από τα αρχεία της Βέρμαχτ, ενισχύεται η ελληνική προσπάθεια.

«Δεν συνιστά συγγνώμη η κατάθεση ενός στεφανιού εκεί που δολοφονήθηκαν έγκυες γυναίκες και παιδιά, συγγνώμη συνιστά η αληθινή έκφρασή της από τη νέα Γερμανία, με αποκατάσταση των οικογενειών αυτών και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here