Νάνσυ Πελόζι: Κατά διαδικασίας καθαίρεσης του Τραμπ-«Δεν αξίζει το κόπο»

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δηλώνει σε συνέντευξή της στην Washington Post ότι είναι αντίθετη με την έναρξη διαδικασίας καθαίρεσης (impeachment) του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μία πρωτοβουλία που κατά την γνώμη της θα δίχαζε την χώρα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι το αρμόδιο για την εκκίνηση διαδικασίας καθαίρεσης (impeachment) του προέδρου όργανο.

Μία πρωτοβουλία «καθαίρεσης θα δίχαζε τόσο την χώρα, που, αν δεν υπάρξει κάτι πραγματικά πειστικό και συντριπτικό και με την υποστήριξη και των δύο κομμάτων (το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να επιλέξουμε αυτόν τον δρόμο, διότι αυτό διχάζει την χώρα. Και, απλώς, δεν αξίζει τον κόπο», λέει.

«Δεν είμαι υπέρ της καθαίρεσης», τονίζει η Νάνσι Πελόζι.

Από την ανάληψη του ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο, οι Δημοκρατικοί έχουν ξεκινήσει σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών κατά του Ντόναλντ Τραμπ και προσώπων του περιβάλλοντός του, οι οποίες θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε βάση για την εκκίνηση μίας διαδικασίας καθαίρεσης.

Παράλληλα, ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος ερευνά εδώ και δύο χρόνια τις υποψίες για συνέργεια ανάμεσα στο επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και την Μόσχα, αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα τα αποτελέσματα του έργου του.

Αλλά, όπως το είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί η Νάνσι Πελόζι, οι ηγέτες των Δημοκρατικών προτιμούν προς το παρόν να αποφύγουν μία διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου, εκτός εάν οι έρευνες αυτές αποφέρουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία.

Ορισμένα στελέχη των Δημοκρατικών φοβούνται για την ακρίβεια ότι κάτι τέτοιο θα συσπείρωνε την βάση των Ρεπουμπλικανών εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020 και προτιμούν να νικήσουν τον Τραμπ στην κάλπη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here