«Ναι» από Ισπανία και Εσθονία στο τρίτο μνημόνιο

ΦΩΤΟ:  EUROKINISSI (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

 

«Πράσινο φως» στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα έδωσαν τα Κοινοβούλια της Ισπανίας και της Εσθονίας την Τρίτη. Γερμανία και Ολλανδία αναμένεται να ψηφίσουν αύριο, Τετάρτη.

Στην Ισπανία,  παρά το γεγονός ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που στη διάρκεια της συζήτησης εξέφρασαν την άποψη ότι η συμφωνία δεν βοηθά τους Έλληνες, τελικώς μόλις 20 από τους 322 βουλευτές ψήφισαν κατά του μνημονίου.

«Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στην εκτέλεση (του προγράμματος), δεδομένης της πολιτικής κατάστασης» είπε από το βήμα του ισπανικού Κοινοβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος.  «Δεν είναι εύκολο -ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και περίπλοκος» πρόσθεσε.

«Εάν επιλέξετε ανάμεσα στο να ταπεινώσετε την Ελλάδα και να αναγκάσετε την Ελλάδα να πληρώσει με την τελευταία ρανίδα του αίματος της, ακολουθώντας το οικονομικό συμφέρον, τότε η οικονομία δεν θα μπορέσει να ανακάμψει» είπε ο Αλμπέρτο Γκαρθόν, ηγέτης της Ενωμένης Αριστεράς.

Η Εσθονία άναψε πράσινο φως για το τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, με 50 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 37 κατά.

Το τρίτο μνημόνιο εγκρίθηκε και από κοινοβουλευτική επιτροπή της Αυστρίας, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Η έγκριση του πακέτου βοήθειας δεν χρειάζεται την έγκριση όλων των βουλευτών.

Αύριο, Τετάρτη, το τρίτο μνημόνιο συζητείται στα Κοινοβούλια της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here