Νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ και στο βάθος …αισιοδοξία

Την αισιοδοξία τους  ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ, μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, όπως ανέφεραν ελληνικές κυβερνητικές πηγές.

Η τηλεδιάσκεψη, η οποία έγινε μία μόλις ημέρα μετά την 4ωρη συνάντηση-συζήτηση του κ Τσίπρα και τον Γιούνκερ, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε στον Έλληνα πρωθυπουργό τις προτάσεις των δανειστών.

Προτάσεις, οι οποίες, όπως εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας στους συνομιλητές του, «δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες».

Αντίθετα, υποστήριξε ο  πρωθυπουργός, «η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις».

Το γεγονός ότι σύμφωνα με την ελληνική εκδοχή της συνομιλίας, εκφράσθηκε αισιοδοξία για τη συνέχεια, αντανακλά τη βούληση των ηγετών της ΕΕ να βρεθεί σύντομα ο αναγκαίος κοινός τόπος για μια επωφελή συμφωνία.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here