Να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση διόγκωσης του χρέους από την ΕΛΣΤΑΤ ζητεί ο εισαγγελέας

Το συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ το 2009 επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, μετά την εισαγγελική πρόταση να τεθεί στο αρχείο.

Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν αξιόποινες πράξεις σε βάρος του προέδρου της Αρχής Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμη στελεχών της.

Το περασμένο καλοκαίρι ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν ζητήσει και πάλι να τεθεί η δικογραφία στο αρχείο, αλλά το συμβούλιο εφετών διαφώνησε , κρίνοντας ότι η υπόθεση πρέπει να επιστρέψει στην κύρια ανάκριση προκειμένου να κληθούν εκ νέου μάρτυρες και να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Είχαν προηγηθεί υπομνήματα από δυο πρώην μέλη της ΕΛΣΤΑΤ, της Ζωής Γεωργαντά και του Νικόλαου Λογοθέτη οι οποίοι είχαν καταγγείλει «μεθοδεύσεις των δικαστικών αρχών για να απαλλαγούν των ευθυνών τους, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου» στους οποίους καταλογίζουν την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος προκειμένου, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, να καταφύγει η χώρα στο πρώτο μνημόνιο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here