Να μεταφερθεί η δίκη της Χ.Α ζητούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλο θα έχουν τη Δευτέρα (11/5/2015) οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κωνσταντίνος Σκαρμέας προκειμένου να ζητήσουν την μεταφορά της δίκης από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Θα καλέσουν τον υπουργό να ανταποκριθεί στα αιτήματα των συνηγόρων, του αντιφασιστικού κινήματος, των δημοσιογράφων και όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας που ζητούν την διεξαγωγή της δίκης με όρους ασφάλειας και δημοσιότητας και να εκδώσει άμεσα Υπουργική Απόφαση με την οποία να μεταφερθεί, χωρίς καμία αναβολή ή διακοπή, η δίκη στην αίθουσα του Εφετείου.

Η αντιπροσωπεία των συνηγόρων πολιτικής αγωγής , συνοδευόμενη από τον γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.) Γ. Σαββίδη, επισκέφτηκε την Παρασκευή (8/5/2015) τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Δημήτριο Μόκκα και του έθεσε το αίτημα άμεσης μεταφοράς της δίκης.

«Ο κ. Μόκκας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι, «με σωρεία αβάσιμων και προσχηματικών δικαιολογιών, υπεραμύνθηκε μεν της εμμονής του στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος, όμως δήλωσε ότι αρμόδιοι για τη λήψη της σχετικής απόφασης είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η πρόεδρος του δικαστηρίου της δίκης».

Οπως σημειώνουν, «ύστερα και από αυτό, σε συνδυασμό με την δήλωση της προέδρου της δίκης ότι εάν η πολιτεία της υποδείξει κατάλληλη αίθουσα δεν έχει αντίρρηση για τη μεταφορά, η ευθύνη της τελικής επιλογής ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, τον οποίο και καλούμε να την αναλάβει».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here