Να κλείσουν όλα τα σχολεία ζητά ο Εξαδάκτυλος

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών για τρίτο κύμα πριν από λίγες εβδομάδες και η αύξηση των κρουσμάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν ήταν αρκετές για να θορυβήσουν την κυβέρνηση να μην ανοίξει τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στην αρχή της εβδομάδας. 

Ωστόσο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να επιστρέφει σε τετραψήφιους αριθμούς το σενάριο επιστροφής στην τηλεκπαίδευση τίθεται και πάλι στο τραπέζι.

Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων μελετάει καθημερινώς τα δεδομένα προκειμένου να παρθούν αποφάσεις ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού επισήμανε πως πρέπει «να εκτιμηθεί το κατά πόσο το άνοιγμα των γυμνασίων επηρεάζει την κινητικότητα, με την έννοια του ότι τα παιδιά του Γυμνασίου πάνε μόνα τους στο σχολείο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να αποφασιστεί να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά όχι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, η αγορά.

«Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε, δεν έχουμε περιθώριο ‘να το δούμε’. Δεν έχουμε περιθώριο να το ξαναδούμε, να κλείσουν τα σχολεία. Κράτει μηχανές και ‘όπισθεν ολοταχώς’ για να μη βρεθούμε στη θέση της Πορτογαλίας έχουμε δυνατότητα να το αποφύγουμε» τόνισε. «Από Δεύτερα κλειστές όλες οι βαθμίδες. Και ανοιχτό το εμπόριο αν μπορέσουμε να το κρατήσουμε λόγω οικονομίας, ειδάλλως αναγκαστικά να περιορίσουμε κι αυτό» εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων άνοιξαν στις 11 Ιανουαρίου, ενώ την 1η Φεβρουαρίου επαναλειτούργησαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες περιοχές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here