Γ. Παπανδρέου: Να ερευνηθεί το βρώμικο 2011 όπως το βρώμικο1989

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Άδοξο τέλος είχε η απόπειρα κοινής εκλογικής καθόδου ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Μετά από εισήγηση του προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου, η Πανελλαδική συνδιάσκεψη απέρριψε την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.

Ωστόσο αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η νέα σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Παπανδρέου κατά των «αποστατών» του ΠΑΣΟΚ του 2011 όπως τους αποκάλεσε λέγοντας ότι έπρεπε να τους είχε αποπέμψει από το κόμμα.

» Κανονικά θα έπρεπε να είχα διώξει τους αποστάτες όταν ήμουν πρωθυπουργός, όπως έκανε ο Τσίπρας με τον Λαφαζάνη. Και να ερευνηθεί το βρώμικο 2011, όπως το βρώμικο 1989. Μπορεί να έριξαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ξαναχτίσουμε ενωμένοι το σπίτι μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου έχει εγκαλέσει ως υπεύθυνο για την ανατροπή της κυβέρνησης του τον κ. Ε. Βενιζέλο και άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συντάχθηκαν με την εγχώρια και ξένη διαπλοκή για ρίξουν όπως ισχυρίζεται την κυβέρνησή του, μετά την εξαγγελία για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Κάποιοι δεν θέλουν να ξεχάσουν ότι εγώ έφυγα από το κόμμα, ενώ με κάθε τρόπο μας έδιωχνε. Και εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω, ποιος και πώς έριξε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πρότεινα όμως, να τα αφήσουμε πίσω μας, γιατί αν συνεχίσω να μιλάω για αποστασία και αυτοί για το Κίνημα, τότε απλά θα ανακόψουμε την προοπτική για τον χώρο μας. Το να φύγω εκείνη τη στιγμή ήταν ό,τι πιο ευγενικό μπορούσα να κάνω¨,συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπανδρέου είχε αποδεχθεί αρκετά την πρόσκληση της κ. Φ. Γεννηματά για συστράτευση όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ομως όπως είχε στη συνέχεια του ζητήθηκε να διαλύσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Πάντως πολλά στελέχη του κόμματος στο παρασκήνιο της συνδιάσκεψης εξέφραζαν τη δυσφορία τους για τον τρόπο που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε το ζήτημα της συνεργασίας και το υπεροπτικό ύφος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το ΚΙΝΗΜΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here