Να ανασυρθούν οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου για Νοvartis, ζητά τώρα ο Αγγελής

Να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την υπόθεση της Novartis ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Ο κ. Αγγελής με τη δεκασέλιδη αναφορά του ζητά ζητάει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η αναφορά υποβλήθηκε χθες Τετάρτη και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας.

Πηγές της Εισαγγελίας, που επικαλείται το ΑΠΕ, σχολίασαν ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν υποβλήθηκε ως είθισται ενώ δεν τηρήθηκε και η διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος προς την κα Δημητρίου, η οποία μπορεί να αποφασίσει για τη τύχη τέτοιων μηνύσεων.

Στη συγκεκριμένη αναφορά ο αντεισαγγελέας υπογραμμίζει ότι οι τρεις μηνύσεις που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και πολιτικών προσώπων πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο.

Να σημειωθεί πως  κ. Αγγελής τις είχε θέσει ο ίδιος στο αρχείο, με την αιτιολογία ότι προέκυψαν νέα στοιχεία, που επιβάλλουν νέα έρευνα των καταγγελλομένων.

Ο κ. Αγγελής προχώρησε ο ίδιος στην ανάσυρση των καταγγελιών και απηύθυνε έγγραφο στον εισαγγελέα Εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για έρευνα όσων καταγγέλλονται από τους τρεις πολιτικούς.

Η ανάκληση από τον κ. Αγγγελή θεωρείται, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας, καθώς δεν έχει ήδη απευθύνει αίτημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία ερευνά το όλο θέμα

Το παράδοξο είναι εν προκειμένω, σύμφωνα με όσους βλέπουν με καχυποψία αυτήν την κίνηση Αγγελή, ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για τις μηνύσεις των τριών πολιτικών δεν είχε καλέσει προς εξέταση κανέναν από τους μηνυτές, ενώ όπως προκύπτει από τις δικές του αναφορές, τα νέα στοιχεία που αναφέρει, ήταν σε αυτόν γνωστά από μήνες. Και άρα έλεγαν πηγές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «ευλόγως προκαλούνται απορίες από την όψιμη επίκληση τους».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ακόμα ότι εν προκειμένω ο κ. Αγγελής παραβίασε την εισαγγελική ιεραρχία προχωρώντας ο ίδιος στην ανάσυρση των αρχειοθετημένων δικογραφιών χωρίς να έχει απευθύνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία έχει και την αρμοδιότητα να αποφανθεί σχετικά για το όλο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής έχει κληθεί να εξεταστεί αύριο ως ο πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται τόσο για τις καταγγελίες του ιδίου όσο και για τις καταγγελίες σε βάρος του από την επικεφαλής της Εισαγγελίας καυτά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Η έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες Αγγελή διενεργείται από τον Αντεισαγγελέα του Αρειου Πάγου, Δημήτριο Δασούλα, ενώ για τις καταγγελίες της κ. Τουλουπάκη (η οποία μεταξύ άλλων τον κατηγορεί ότι δεν είχε παραλάβει στικάκι από τους Αμερικανούς με λογαριασμούς πολιτικού προσώπου) την έρευνα διενεργεί ο Βασίλειος Πλιώτας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here