Ν.Βούτσης: Η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση. Πολύ πιθανές οι εκλογές

ΦΩΤΟ:INTIME

Εκλογές το φθινόπωρο βλέπει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. «Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης» είπε μιλώντας σήμερα Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής – και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής  για τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας  σημείωσε ότι τη νύχτα της Τετάρτης  η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, καθώς οι θετικές ψήφοι που δόθηκαν από το κυβερνητικό «μπλοκ» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν 123. Δηλαδή μόλις 3 πάνω από τον αριθμό των 120 θετικών ψήφων που, όπως είπε, είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σημείωσε με νόημα ότι «Τσίπρας και Τσακαλώτος δεν πήγαν μόνοι τους. Τους στείλαμε μετά από απόφαση της Βουλής και της σαφούς πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

 «Ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια συμφωνία με την οποία διαφωνούμε – όπως και ο ίδιος στην ουσία της- κι αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή», τόνισε ο κ.Βούτσης . Υπογράμμισε ωστόσο ότι  οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές είναι ένα μόνο τμήμα του προγράμματος που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί ώστε να βρεθούν «αντίμετρα κι αντισταθμίσματα», όπως η άρση των αδικιών στους αγρότες, το χτύπημα στη φοροδιαφυγή και η πίεση που πρέπει να ασκηθεί στους ισχυρούς του χρήματος και τη διαπλοκή.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟ
  ΗΡΩΕΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ
  ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΨΕΥΤΕΣ
  Χάλασε το γλυκό στην βράση όπως όλα τα άλλα γλυκά…
  … και έτσι αν κάποιος πιστέψει ξανά κάποιον πολιτικό
  το λάθος θα είναι ασυγχώρητο και δικό του…
  Το πόσες φορές κάποιος θα πιστέψει ξανά τα ίδια ψέματα
  εξαρτάται από το ποσοστό ανοησίας
  Όλοι νοιάζονται και επιβάλλουν την γνώμη τους υποσχόμενοι ψεύδη, αθετούν κάθε όρκο και κάθε ανθρωπιά.
  Αλλά σε είδαν ποτέ;
  Πλησίασαν την καθημερινότητά σου;
  ΟΧΙ
  Αυτό το ΟΧΙ επιστρέφεται προς όσους αδιαφορούν
  αλλά ψευδώς διαδίδουν ότι νοιάζονται και συμπάσχουν.
  Όσοι πιστεύουν ξανά τα ίδια ψέματα δεν είναι να τους συμπονάς και να τους βοηθάς. Τους αξίζει κάθε τι που η απόφασή τους θα επιφέρει διότι έκαναν πολλές φορές το ίδιο λάθος και δεν άνοιξαν τα μάτια τους, παρέμειναν ανόητοι.
  ΓΛΑΥΚΩΨ 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here