Ν. ΣΥΡΙΖΑ: Τυφλή βία από την αστυνομία κατά διαδηλωτών-Τραυματίσθηκαν μέλη μας-Να παραιτηθεί ο κ. Χρυσοχοίδης

Την άμεση παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδη, ζητά με ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, για την τυφλή βία πού όπως σημειώνει, των αστυνομικών κατά των διαδηλωτών.

«Περί τα 40 μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν εγκλωβισμένα για περισσότερη από μισή ώρα, μεταξύ των οποίων ελαφρά τραυματισμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ρίψης δακρυγόνων. Μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ χτυπήθηκε απευθείας με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, η οποία εξεράγη στο πόδι της. αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρο το κείμενο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Με τυφλή βία απάντησε η κυβέρνηση της ΝΔ στην μαζική διαδήλωση που ήταν σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή σήμερα το απόγευμα. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ ομάδες Δέλτα κατευθύνθηκαν πάνω στους διαδηλωτές και τους επιτέθηκαν με γκλοπ. Χτύπησαν αδιακρίτως κόσμο στο ψαχνό και διέλυσαν βίαια όλα τα μπλοκ. Ομάδες κόσμου εγκλωβίστηκαν σε κλειστούς χώρους.

Περί τα 40 μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν εγκλωβισμένα για περισσότερη από μισή ώρα, μεταξύ των οποίων ελαφρά τραυματισμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ρίψης δακρυγόνων. Μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ χτυπήθηκε απευθείας με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, η οποία εξεράγη στο πόδι της.

Η νέα γενιά που μαζικά συγκεντρώθηκε απέναντι στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο, αλλά και μεγαλύτερος κόσμος, οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς, αντιμετωπίστηκαν σαν πρόβατα προς σφαγή. Ο Υπουργός πριν λίγο από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως με το νομοσχέδιο θα προστατεύσει ανθρώπους και περιουσίες για να μην έχουμε τραυματίες. Σας απαντάμε ότι τους τραυματίες τους δημιουργήσατε εσείς.

Απαιτούμε την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για κάθε έναν τραυματισμό που προκλήθηκε άμεσα ή έμμεσα, εξαιτίας του ανθρωποκυνηγητού από ομάδες καταστολής ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here