Ν. ΣΥΡΙΖΑ για επαναλειτουργία σχολείου της πακιστανικής κοινότητας: Η αλληλεγγύη νίκησε!

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έλαβε χθες το απόγευμα απόφαση να παραχωρήσει εκ νέου τις αίθουσες του 144ου δημοτικού σχολείου στα Σεπόλια για τη στέγαση του Κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Το σχολείο ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του και αυτό χάρη στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που σηκώθηκε τις τελευταίες μέρες από συλλογικότητες, κινήσεις στη γειτονιά, από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και από τους ίδιους τους ανθρώπους της Αθήνας, που στάθηκαν απέναντι στο σκοτάδι του ρατσισμού.

Ένα κύμα που κορυφώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Πακιστανική Κοινότητα έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην πλατεία Κοτζιά. Εκεί βρέθηκαν και δεκάδες μεταναστόπουλα και προσφυγόπουλα, που επί δυόμιση μήνες στερήθηκαν το σχολείο τους.

Από την πρώτη στιγμή, η Ανοιχτή Πόλη και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς, ανέδειξαν την προηγούμενη απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη να διακόψει τη λειτουργία του σχολείου και πίεσαν να παρθεί πίσω.

Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδειξε ότι η συντονισμένη δουλειά με γνώμονα την αλληλεγγύη και η κινητοποίηση του κόσμου μπορεί να φέρνει άμεσα πρακτικά αποτελέσματα.

Παραμένει βέβαια η ανησυχία για τη νέα δημοτική αρχή Μπακογιάννη, καθώς ήδη έδωσε σαφές δείγμα γραφής της πολιτικής της.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με την Αθήνα της αλληλεγγύης, των πολλών χρωμάτων και πολιτισμών.

Γιατί σε αυτήν την πόλη ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here