Ν. ΣΥΡΙΖΑ: Ατζέντης ιδιωτικών πανεπιστημίων ο Κυρ. Μητσοτάκης

Την έντονη αντίδραση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η θέση του Κυρ. Μητσοτάκη για επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε ότι θα καθιερώσει κατώτατο ορίο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Πρόκειται για την επαναφορά της «Βάσης του 10», θέση που ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει από το 2005, «ως νέος βουλευτής».

 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επαναφορά της «Βάσης του 10».

Η πρόσφατη ανάρτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την άμεση επαναφορά της «Βάσης του 10» για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπενθυμίζει στον κόσμο της νεολαίας τις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από τα εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως επίσης και τις αντιλήψεις της για τους νέους και τις νέες της γενιάς μας. Η εκπαίδευση που ονειρεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νεολαία του κόμματός του, είναι μια εκπαίδευση που ευνοεί την άνθιση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Εδώ και καιρό, ζητάει επίμονα την επαναφορά της «Βάσης του 10», θέτοντας έτσι ένα βαθμολογικό όριο εισαγωγής των νέων στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Δεν μπορεί να αντιληφθεί, ότι η ποιότητα της εκπαίδευσης δεν καθορίζεται από τις βάσεις εισαγωγής. Δεν αντιλαμβάνεται ότι οι νέοι μαθητές και οι νέες μαθήτριες είναι αδιανόητο να διαχωρίζονται σε αποτυχημένους και επιτυχημένους, στη βάση μιας στιγμιαίας δοκιμασίας, όπως είναι η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τους αγώνες της για δημόσια και δωρεάν παιδεία, καθώς και για τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, που θα αγκαλιάζει τις ανάγκες των φοιτητών/τριών, μακριά από αντιλήψεις αποκλεισμού και διαχωρισμού των νέων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here