Ν. Παρασκευόπουλος: Επιλέγω το μικρότερο κακό, είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν έχω εναλλακτική λύση. Η εναλλακτική λύση είναι η φυγομαχία και δεν τη θέλω. Βρίσκομαι μπροστά σε δύο κακά και επιλέγω να στηρίξω το μικρότερο κακό για να μην βρεθούν άνθρωποι που δεν θα πληρώνονται για να συνεχίσουν οι συνταξιούχοι να παίρνουν τη σύνταξή τους. Αυτά σταθμίζω κύριοι. Δεν θέλω να συμβάλω σε μία εξέλιξη που θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία». 

Με το τρόπο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής. εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για ένα μέρος του σχεδίου Κώδικα πολιτικής Δικονομίας,

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι έχει να επιλέξει μεταξύ της χρεοκοπίας της χώρας και της υιοθέτησης ενός Κώδικα με τον οποίο δεν συμφωνεί απόλυτα. Οι αντιρρήσεις του υπουργού έγκεινται σε δύο θέματα: α) τη διαδικασία στην πρωτοβάθμια δίκη, και κυρίως στην εμάρτυρη απόδειξη, και β) την αναγκαστική εκτέλεση, και ιδιαίτερα τους κανόνες για τους πλειστηριασμούς.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος φώναζε ότι «είναι ντροπή να εισηγείται κάτι το οποίο δεν πιστεύει», προκαλώντας την παρέμβαση του προεδρεύοντος Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι το υπουργείο βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, αλλά εκείνοι τη Δευτέρα απάντησαν ότι δεν υπάρχει χρόνος και προαπαιτούμενος είναι ο «κώδικας Χαμηλοθώρη» με τον οποίο έχουν εξοικειωθεί από το 2013 όταν τους παρουσιάσθηκε.

«Αυτή η εξέλιξη μας φέρνει προ ενός διλήμματος. Ή εισηγούμαι κάτι με το οποίο έχω εν μέρει διαφωνίες ή, αν δεν εισηγηθώ κάτι τέτοιο, η χώρα θα βρεθεί ενώπιον ασύντακτης χρεοκοπίας», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here