Ν. Παππάς: Με τη ΝΔ, τέλος το δωρεάν θέαμα από την ΕΡΤ και η στήριξη των σωματείων

«Τέλος το δωρεάν θέαμα λοιπόν από τη ΕΡΤ. Τέλος η στήριξη των σωματείων.Όποιος θέλει ποδόσφαιρο να πληρώνει συνδρομή.  Αυτή είναι η επιλογή της Ν.Δ.» Αυτό αναφέρει σε σχόλιο του ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ν. Παππάς, σχετικά με τις μεταδόσεις αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την ΕΡΤ. Και συμπληρώνει:

«Η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο τηλεοπτικό πεδίο, να στηρίξει τον αθλητισμό και να προσφέρει δωρεάν θέαμα σημαντικών αθλητικών γεγονότων.

Αυτή όμως τη  δυνατότητα τη στερεί από την ΕΡΤ, από τα σωματεία και από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες φιλάθλους η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Διότι είναι επιλογή της Ν.Δ. να έχει την ΕΡΤ ως παρία του τηλεοπτικού τοπίου, να μην  στηρίξει τον αθλητισμό και σπρώξει τους φιλάθλους στις μηνιαίες συνδρομές των 50 ευρώ. Ο κόσμος του αθλητισμού και οι φίλαθλοι βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα…».

Πέτσας: Εξωπραγματική η συμφωνία για την ΕΡΤ

Το θέμα άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος χαρακτήρισε ως «εξωπραγματική και ωρολογιακή βόμβα για τα θεμέλια» της ΕΡΤ τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague 1,2 και Football League, που έκανε παραμονές των εκλογών η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε, η ΕΡΤ προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση και νέες μειωμένες προσφορές και με τη νέα συμφωνία εξοικονομήθηκαν 35,1 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η ΕΡΤ Α.Ε. για την τηλεοπτική μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague 1, για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα καταβάλει 8,9 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής, αντί για 22 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά και 44 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δήλωσε επίσης πως η δημόσια τηλεόραση «δεν είναι μηχανισμός ούτε μικροκομματικής προπαγάνδας, ούτε εξαγοράς ψήφων. Η προηγούμενη κυβέρνηση, δυστυχώς, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ΕΡΤ και για τα δύο. Στην προσπάθεια εξαγοράς ψήφων χρησιμοποιήθηκαν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ποδοσφαίρου. Στις 5 Ιουλίου 2019, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση Τσίπρα ενεργοποίησε μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ΕΡΤ, αλλά και του ποδοσφαίρου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here