Ν.Παππάς: Υπάρχουν θέσεις στις λίστες και για όσους ψήφισαν παρών

ΦΩΤΟ: INTIME ( Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπέρ της παραμονής στο ΣΥΡΙΖΑ των στελεχών που ψήφισαν παρών, τάσσεται  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Εθνος» ,ο υπουργός Επικρατείας, αποκλείει  κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ενώ τονίζει ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ και εξηγεί ότι «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές».

Αντίθετα, λέει, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών λέει ότι «το διακύβευμα είναι, με δεδομένη την συμφωνία με τους δανειστές, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία».

Ο κ. Παππάς επιμένει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από τους δανειστές και προσθέτει ότι το «this is a coup» δεν ήταν απλά ένα διαδικτυακό σύνθημα.

Επίσης επιμένει ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος ήταν σωστή και ότι το «όχι», δεν ήταν «ναι» στην δραχμή.

Κατηγορεί τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων ευρωπαικών δυνάμεων για επιστροφή στην δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που στις κρίσιμες ψηφοφορίες ψήφισαν «παρών», ο Νίκος Παππάς αφήνει ανοικτό να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «με δεδομένη την συμφωνία, στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν θέσεις για όσους θέλουν να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα της διαπραγμάτευσης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here