Ν. Κορέα: Ισχυρή απάντηση στη Β. Κορέα-Εντονη καταδίκη από Κίνα

«Την πιο ισχυρή» απάντηση στη Βόρεια Κορέα, ζήτησε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, μετά την ανακοίνωση για την επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγιάνγκ. Την ίδια στιγμή και ο παραδοσιακός σύμμαχος της Β. Κορέας, η Κίνα, καταδίκασε έντονα την πυρηνική δοκιμή και κάλεσε την Πιονγιάνγκ να σταματησει ενέργειες που δεν είναι προς το συμφέρον της.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν επεσήμανε ότι θα πιέσει ώστε να ληφθούν «όλα τα διπλωματικά μέτρα, και κυρίως να υπάρξουν ενέργειες από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να απομονωθεί εντελώς η Βόρεια Κορέα», όπως δήλωσε ο σύμβουλός του Τσουνγκ Έουι-Γιονγκ μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κατά τον ίδιο αξιωματούχο, η Ουάσιγκτον και η Σεούλ συζήτησαν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν στην κορεατική χερσόνησο αμερικανικά στρατηγικά στρατιωτικά μέσα.

Εντονη καταδίκη της δοκιμής από το Πεκίνο

Το Πεκίνο «καταδίκασε έντονα» τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα σήμερα, καλώντας την Πιονγιάνγκ να «σταματήσει να επιδεινώνει την κατάσταση» με «κινήσεις που δεν είναι προς το συμφέρον της».

«Η Βόρεια Κορέα αγνόησε τη γενική αντίθεση της διεθνούς κοινότητας και πραγματοποίησε μια νέα πυρηνική δοκιμή. Η κυβέρνηση της Κίνας εκφράζει την αποφασιστική αντίθεσή της και καταδικάζει έντονα» την ενέργεια αυτή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας την Πιονγιάνγκ να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here